10 KASIM TÜRKİYE CUHHURİYETİNİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´Ü ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ.

Okulumuz 10 Kasım M.Kemal Atatürk´ü Anma Programında;Tüm öğretmen,öğrenci ve velilerin katılımı ile saat 9.05´de iki dakikalık siren sesi akabinde istiklal marşı,konuşmalar,şiirler ,orotoryolar ile kutlama programımız gerçekleşti.

Her yıl 10-16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kutlanır. 10-16 Kasım tarihlerini kapsayan hafta Türk milletini ve Türk topraklarını işgalcilerden kurtulmasında önemli rol üstlenen Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve kurtarıcısı

Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrıldığı hafta olarak bilinir. Hayatı boyunca varlığını Türk varlığına armağan etmiş, halkın kendi kendini yönettiği Cumhuriyet idaresini kurmuş, yaşamı süresince yapmış olduğu devrimlerle, ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırmış dünya lideri Atatürk, 10 Kasım 1938 günü saat 9´u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

80 yıl önce bugün sevdiklerine veda eden Atatürk, her yıl daha fazla saygı, sevgi ve özlemle tüm dünyada anılıyor. Her yıl 10 Kasım günü Ata´nın aramızdan ayrılışı törenlerle hatırlanır ve bu günde Atatürk´ün vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmaları anlatılır, yaptıkları anlamaya ve kavramaya çalışılır. 10-16 Kasım tarihleri arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk ün yaşamını ve çalışmalarını anımsarız. Hafta süresince vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmalarını anlatılarak özlemle yad edilir.Allah rahmet eylesin-Ruhu Şad Olsun...

25-11-201812-11-201812-11-2018

Yayın: 12.11.2018 - Güncelleme: 25.11.2018 19:36 - Görüntülenme: 343