T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Mecidiye İlkokulu

BAKAN SELÇUK ANADOLU AJANSI EDİTÖR MASASI'NA KONUK OLDU

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak soruları yanıtladı. Mart ayından bu yana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gölgesinde eğitime devam edildiği belirtilerek genel bir değerlendirme yapması istenen Selçuk; bu dönemin zor geçtiğini, bu zorluğun aynı zamanda yeni imkânların, yeni ihtiyaçların ortaya çıkmasına da yol açtığını söyledi.  

Dünyanın hiçbir ülkesinin salgına hazırlıklı olmadığını ifade eden Selçuk; bütün ülkelerde var olan problemlerin Türkiye'de de bulunduğunu dile getirdi.   Türkiye'nin bazı avantajları, bazı dezavantajları bulunduğunu aktaran Selçuk, dünyanın önde gelen ilk 20 ülkesine bakıldığında okulların tam zamanlı açıldığını ancak Türkiye'nin daha kontrollü gitmeyi tercih ettiğini, vakalara, Bilim Kurulunun tavsiyelerine bağlı olarak fotoğrafı günlük kontrol ettiklerini bildirdi.  

Selçuk; dünyada en çok canlı ders yapan, öğretim kademelerinin her birine ayrı olmak üzere 3 televizyon kanalı kurabilen üç dört ülkeden birinin Türkiye olduğunu anlattı. Eğitim portalı dünyada birinci olan yani öğretmen ve öğrencinin dünyada en çok girdiği eğitim portalının da EBA olduğunu aktaran Selçuk, bu konularda Türkiye'nin avantajlı olduğunu dile getirdi.

  Dünyada EBA destek merkezi ve gezici destek merkezlerinin ilgi çektiğini, Japonya'nın en büyük medya kuruluşunun Türkiye'de 1 hafta kaldığını ve konuya ilişkin yayın yaptığını belirten Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunlara baktığımızda şunu görüyorum: Bizim avantajlı olduğumuz bu tür yerler var ama dezavantajlı veya eksik olduğumuz yerler de var. Her şeyi dört dörtlük yapamadık. Bunu çok rahatlıkla söylerim, bunu samimi olarak söylüyorum. Neyi yapamadık? Okulları iki gün açmamızdan dolayı ortaya çıkan eğitim eksiğini tamamlamakla ilgili daha çok şey yapılabilir, bu yoldayız. Canlı derse erişim konusunda sıkıntı çeken çocuklarımıza daha çok olanaklar sağlamalıyız.

Bu konuda da yapacağımız ödevler var. Dezavantajlı olduğumuz veya eksik olduğumuz yerlerden bahsederken bu tür konuları söylüyorum ama belki dünyada en çok öğretmen eğitimi yapabilen yine birkaç ülkeden birisiyiz. Bu da çok özel bir durum benim için."   Haberin devamı için http://www.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2020 - Güncelleme: 31.12.2020 14:24 - Görüntülenme: 241
Kaynak: MEB
  Beğen | 4  kişi beğendi