BELGESEL FİLM ÇEKİMİ(PİKTES)

SAYGIDEĞER ÖĞRETMENLERİMİZİN BİLGİSİNE...

"Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" (PIKTES) faaliyeti olarak,  TRT ile işbirliği içerisinde, " Belgesel Film" çalışması yapılacaktır.Bu kapsamda, gerçek yaşam öykülerine ihtiyaç duyulmaktadır.Bu yaşam öykülerinin Türkiye'ye zorunlu göç ile gelen yabancı uyruklu öğrenci ve ailelerin yaşamlarını konu alması gerekmektedir.

Toplumsal açıdan kültürel farklılıklar, bireysel özelliklere duyarlılık, dil bariyerinin önündeki engeller, yabancı uyruklu öğrencilerin Türk akranları ile kurdukları olumlu ve yapıcı bağlar, kadına, yaşlılara, engelli bireylere destek, travmatik yaşantılarına rağmen Türkiye'de başarılı olmuş bireylerin öyküleri gibi konuların işlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamdakı öyküleri en geç bir hafta içinde okulumuza göndermeniz gerekmektedir.

Yayın: 28.12.2020 - Güncelleme: 28.12.2020 11:31 - Görüntülenme: 266
Kaynak: MEB