Mrt

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyoruz..

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesinde Rüzgar Esince adlı kitabı etkileşimli olarak okuduk bilinmeyen kelimelere yönelik kelime kartları oluşturmaya çalıştık, sonunda da şöyle çiz etkinliği yaptık.Dilimizin zenginlikleri projesi aile katılım çalışması ile “Karışık Tost” kitabımız etkileşimli olarak okundu arkasından tostlar yapılıp afiyetle yenildi.Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile Aile katılım çalışmalarını harmanladık️

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Öğretmen,öğrenci,personel toplam 405 kişinin katılımıyla 2 dk içerisinde okul tahliye edildi.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz  proje kapsamında bu ay karadeniz ve akdeniz bölgesinin yöresel ürünlerini tanıttı.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ANA SINIFININ ŞUBAT ETKİNLİĞİ ÜLKEMİZİN BÖLGELERİNDEN MARMARA VE EGE TANITILDI.BURSA VE DENİZLİ İLLERİ TANITILDI.

Ock

Dilimizin zenginlikleri kapsamında anasınıflarıyla ocak ayı etkinliğimiz yazar buluşması idi.Değerli yazarımız Özlem Vural'ı okulumuzda ağırladık.Yazarımız hem çocuklarla sohbet etti hem de kitabını imzaladı.

Katılımlarından dolayı Mecidiye İlkokulu ailesi olarak kendisine teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu kapsamda okul öncesi öğretmenlerimiz velileri sınıfa davet ederek,etkileşimli kitap okuma etkinliği yaptı.

Ara

ÇEDES protokolüne göre projenin amacı, öğrencileri “bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insanî, manevi ve kültürel değerlere göre” yetiştirmek.Değerler eğitimi kapsamında aralık ayı etkinliğimiz olarak,yardımlaşmanın önemini anlatan çizgi film izledik.

Değerler Takımı 7.Bölüm - Yardımseverlik

Diyanet Çocuk

Ara

Yerli Malı Haftası ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini arttırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Yerli Malı Haftası boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. Yerli Malı Haftası ilk olarak 1946 yılında kutlanmaya başlandı.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle okul programı düzenlendi.

Nice öğretmenler günümüz olsun..

Kas

Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarının, demokratik değerlerini ve milli birliklerini, dış saldırılara karşı koruma iradesini gösterdikleri bir gündür. Halkın, devletin ve demokrasinin yanında durduğu ve bu uğurda gerektiğinde hayatlarını riske atabileceklerini gösterdikleri bir anıdır.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çocuk gazetesi özel sayısı çıkmıştır.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 100.YILINI ÇOŞKUYLA KUTLADIK.EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM.

Ekm

"Milletimizin bağımsızlık hareketinin sembolü haline gelen Ankara'nın, yeni devletin başkenti olması için İsmet Paşa ve 14 arkadaşı 9 Ekim 1923'te TBMM'ye yani içinde bulunduğumuz Meclis'e kanun teklifi verdiler ve bunun üzerine Ankara 13 Ekim 1923'te TBMM kararıyla Türkiye'nin başkenti olarak ilan edildi.